mercoledì 30 maggio 2012

Enoteca Corsi - Lounasta lähellä Pantheonia



Rooman vanhassa keskustassa voi olla joskus hankalaa löytää hyvää ja oikeaa roomalaista ruokaa, mutta täältä sità saa. Jo 60 vuoden ajan tämä suloinen trattoria on tarjoillut herkullista lounasta lähellä Pantheonia. Täällä kohtaavat laatu ja hinta. 

Päivän menussa on yleensä tarjolla primi annoksia (7-12€) secondi (n. <15€) ja contorni (5€)  joita vedetään listasta yli sitä mukaa kun ruokia myydään loppuun. Listan ulkopuolelta voi pyytää perusroomalaisia pasta-annoksia (cacio & pepe / carbonara / matriciana / gricia - 12€)
Talon viini oli oikein hyvää, onhan kyse enotecasta. 

Suosittelemme!

La Gricia (o Amatriciana in bianco)
Talon tarjoamat limoncellot

Trattoria - Enoteca Corsi
Via del Gesù, 87
00186 Roma

mercoledì 2 maggio 2012

Fave e Pecorino

fave e pecorino (eli pecorino-juusto ja härkäpavut)

Mikään ei minua samalla tavalla muistuta Rooman keväästä kuin pecorino ja härkäpavut. Kun pavut (fave) ilmestyvät kauppoihin, tietää että kevät on jo pitkällä ja kesä jo oven takana. Tämä yhdistelmä kuuluu olennaisesti myös vappu, eli primo maggio-piknikille.

Yksinkertaisin ja maukkain herkku - kuori pavut, ja tarjoile pecorinon kanssa!

Sama yhdistelmä sopii mainiosti keväisiin salaatti, pasta tai risotto-viritelmiin. Me syödään uudet pavut ilman kuoria ja tuoreeltaan, mutta isommat voi myös nopeasti ryöpätä ja vaikka marinoida. Suomessa härkäpapuja on tarjolla viimeistään elokuussa, tätä kannattaa siis ennen sitä kokeilla vaikka tuoreiden herneiden kanssa.

Lasillinen kuivaa valkoviiniä tai proseccoa sopii seuraksi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...